Poliüretan Kaplama Plakalar
28 Temmuz 2015
admin
Comments are off for this post
Poliüretan malzemeden imal edilen plaka, kare takoz, sıyırıcı, bıçak altı katlama lastikleri, rakle lastikleri kullanımı hızla artmaktadır.
Buna sebep poliüretan malzemelerin diğer kauçuk ve elastomerlere karşı yüksek elastikiyet, mükemmel aşınma mukavemeti, darbe, kopma, yırtılma ve yorulmaya karşı mukavemetli olmalarıdır.
Ayrıca yağ, solvent, su ve ozona kariı dayanıklılık, -40 + 85 C de ideal çalışma ortamı, 45-95 Shore A sertlikleri arasında şeffaf ve istenilen renklerde elde edilebilme imkanları vardır.
Poliüretan plaka kalıplarımız 3000 x 500 ve 4000 x 500 mm. en boy ebatlarında olup, 2-12 mm. kalınlıklarında imal edilmektedir.
Poliüretan Kaplama Yukarıda belirtilen plaka ebatlarına göre istenilen boyutlarda kesim yapmaktayız. Kesimleri yapılan plakalar daha çok sıyırıcı, silgi, rakle, conta, bant ve temizleme araçlarında kullanılmaktadır.
Kare takoz veya lama şeklinde 20-30-40 mm. kalınlıklarda vibrasyon alıcı, yük ve darbeye dayanıklı, sessiz ve rahat çalışma zemini hazırlayan, bıçak altında aşınma ve yırtılmaya yüksek direnç gösteren plakalar ana üretim konularımızdandır.
Endüstriyel kaplamalar birbirinden çok farklı amaçlar için, farklı yöntemlerle uygulanmaktadır. Genel olarak, kaplama uygulamaları estetik özelliklerin iyileştirilmesi, fiziksel güçlendirme, paslanma direncinin arttırılması ve diğer dış etkenlere karşı uygulama alanının korunması amacını taşır. Başarılı bir kaplama çalışması için uygulama öncesi zemine ve amaca göre kaplama malzemesinin seçilmesi önemlidir. Bu seçim, kaplama malzemesinin fiziksel özellikleri ve maliyeti göz önüne alınarak gerçekleştirilmelidir. Projenin ihtiyaçlarına göre maliyet-performans dengesine dikkat edilmelidir. Poliüretan, hibrid ve poliüre kaplama malzemeleri standart kaplama uygulamalarından, özel ve olağan dışı birçok uygulamaya başarı ile uygulanabilmektedir.
Uygulamanın maliyet hesabını yaparken hammadde maliyetinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri uygulama süresi bir başka deyişle uygulama alanının tekrar hizmete açılması için gereken süredir. Göz önüne alınması gereken kıstas uygulama alanın kapalı kaldığı sürece gerçekleşecek maddi kayıptır. Dikkat edilmesi gereken diğer husus ise uygulamanın kullanım süresidir. Kısa periyotlarda tamir edilmesi ya da yenilenmesi gereken uygulamalar, orta ya da uzun vadelerde yüksek maliyete neden olmaktadır.Uygun kaplama teknolojisinin seçimi birçok parametreye bağlıdır. Poliüretan kaplamalar yüksek kalite-maliyet oranına sahiptir. Yüksek esneklik, aşınma direnci ve kuvvetli yapışma özelliklerine sahip poliüretan kaplamalar birçok uygulama alanına sahiptir. Poliüretan sistemlerin, su ve izosiyanatın reaksiyonu girmesi nedeni ile %5’ten fazla neme sahip yüzeylerde uygulanması kabarmaya neden olmaktadır. Ayrıca düşük uygulama sıcaklıklarında yaşanan problemler poliüretan kaplamaların bir diğer handikapıdır.